Nove mogućnosti i unapređenja servisa

0

Dragi naši korisnici, sa zadovoljstvom Vas obavještavamo da je danas postavljena nova verzija mojWeb servisa. Sada smo već na verziji 1.4.1. Kako smo i obećali,  naši marketing i IT stručnjaci neprekidno rade na unapređenju mojWeb servisa na temelju povratnih informacija od naših klijenata i u skladu sa najnovijim tehnološkim izazovima.

Nova verzija sistema klijentima nudi brojna unapređenja postojećih funkcionalnosti kao i nekoliko novih mogućnosti.

Upravljanje člancima je novitet, koji klijentima omogućava da na jednom mjestu, u administraciji, imaju pristup svim člancima na web stranici. Ovaj pregled daje informaciju korisniku o tome da li je članak povezan i kako (preko menija, bloka ili slike) i kada su izvršene zadnje izmjene članka. Takođe, ponuđena je i opcija brisanja viška članaka koji su na stranici ostali nepovezani i nepotrebni.

Pored ove izmjene koja se odnosi na administrativni dio, više značajnih izmjena je urađeno i u dizajnerskom dijelu.

Element Blok je potpuno redizajniran i prilagođen za lakše korištenje. U prvom koraku korisnik bira način prikaza i željeni dizajn bloka i dalje popunjava samo vidljive dijelove sadržaja, što mu omogućava da unaprijed odredi izgled bloka spram njegove namjene.

Ubačen je i novi element Vijesti, koji je, kako i sam naziv navodi, prvenstveno namjenjen za objavljivanje vijesti na stranici. Zbog svoje namjene, funkcionalno je povezan sa elementom Zadnja dešavanja.

S tim u vezi je redizajniran i element Zadnja dešavanja, gdje je korisnicima omogućeno da sami biraju informacije koje će biti prikazane u tom elementu (slika, datum i vrijeme objavljivanja, kratki tekst…).