Besplatni SSL certifikati za sve korisnike mojWeb usluge

0

Sigurnost web stranica dobija sve više na značaju, a poseban doprinos tome daje Google koji sve više za rangiranje web stranica na svojoj tražilici uzima u obzir korištenje HTTPS protokola i validan SSL certifikat za domenu.

Takođe savremeni preglednici (browseri), Google Chrome (od verzije 56) i Mozilla Firefox (od verzije 51), počinju da upozoravaju posjetioce, ako web stranica, koja sadrži formu za unos povjerljivih podataka, kao na primjer za unos lozinke, nema validan SSL certifikat i ne koristi bezbjednu HTTPS komunikaciju.


Naša kompanija već duži niz godina vrši prodaju i implementaciju SSL certifikata, ali sad idemo korak dalje i za sve korisnike mojWeb usluge omogućavamo besplatan AutoSSL.

Kako u Leftor-u uvijek brinemo o svojim korisnicima, tako smo i ovaj put izvršili sve potrebne pripreme da bi na vrijeme omogućili korisnicima našeg hostinga u okviru mojWeb paketa korištenje besplatnih DV (Domain Validated) SSL certifikata izdatih od strane cPanel-a i Comodo-a.

Svi certifikati su već aktivni za postojeće korisnike, a za nove korisnike se aktiviraju u roku od 48h od aktivacije hosting paketa. Besplatni certifikati se izdaju na period od tri mjeseca i automatski se obnavljaju, tako da nije potrebna nikakva dodatna briga o certifikatu i obnovi od strane korisnika.

Napominjemo da besplatni ili Auto SSL nije adekvatna zamjena za plaćeni SSL za poslovne korisnike iz oblasti elektronske trgovine i elektronskog bankarstva gdje je potreban dosta veći nivo zašitite i autentifikacije. Za takve korisnike naša preporuka je SSL Extended.